a

PREDSTAVA “PALASTURA-PRVA DAMA”

PREDSTAVA “PALASTURA-PRVA DAMA”

Porišna predstava “Palastura – prva dama”, po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, rađena u produkciji Kulturnog centra Bar, biće izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni Kultunog centra, u ponedjeljak 21.februara 2022.g. Početak je u 19 sati. .

U predstavi igraju:  Elizabeta Đorevska, Duško Radović, Jelena Rahmanjinova, Andrijana Simović, Jovan Dabović, Filip Đuretić i Dragiša Simović.

Scenografija i kostimi su djelo Darka Musića, a muzika Nedjeljka Pejovića.

Za scenski govor je bila zadužena dr Dijana Marojević, asistent režije je Milan Vujović, izvršni producent Dragiša Simović.

„Palastura“ je savremena porodična i građanska duhovita drama, ali i komedija situacije i karaktera, koja prati tok tri bračna, odnosno ljubavna para u „raljama života“ i politike. U tom bezvremenom hronotopu, isplivaće sve loše i dobre osobine, navike i ambicije junaka predstave, kako bi se dočepali trona kroz vlast. A na vlast niko nije imun, kaže jedna narodna izreka. Kroz tragični podtekst, koji oslikava mračni, a nadasve duhoviti sumrak sistema vrijednosti, oslikava se egzistencijalni, socijalni i spiritualni paradoks koji živimo. No, taj paradoks su sami  Nenezićevi junaci izabrali, tako da im niko nije kriv osim njih samih.

Prodaja ulaznica po cijeni do 5,00 eura (za đake, studente i penzionere 3,00 eura) biće na blagajni Kulturnog centra dva sata prije početka predstave.

Broj mjesta je ograničen, u skladu sa mjerama Ministarstva zdravlja.

Obavezno je držanje distance, nošenje maski i dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu Pozorišta, uz posjedovanje Covid potvrde.