a

PROMOCIJA KNJIGE AUTORKE SANJE BAUK

PROMOCIJA KNJIGE AUTORKE SANJE BAUK

Promocija knjige “Lične priče žena iz akademske zajednice”, autorke Sanje Bauk, biće održana u utorak, 19. jula u 21 sat u Atrijumu Kulturnog centra “Nikola Đurković”Kotor.

Na promociji će, osim autorke govoriti: Obrad Pavlović, Isidora Milivojević i Ante Bašić. U muzickom dijelu programa ucestvuju Aleksandar i Isidora Milivojevic.
“Šesnaest žena sa univerziteta u Brazilu, Bosni i Hercegovini, Holandiji, Južnoj Africi, Meksiku, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Sloveniji, Španiji, Kini, Turskoj i Ukrajini, napisale su kratke priče o svojim ličnim životnim i profesionalnim iskustvima. One rade u raličitim krajevima svijeta, sa različitim političkim ustrojstvima, ekonomskim prilikama i kulturološkim miljeom. Različiti su im maternji jezici: španski, bošnjački, francuski, engleski, isizulu, njemački, srpsko-hrvatski, bošnjački, slovenački, farsi, mandarinski, turski i ruski. Neke su zasnovale svoju porodicu i imaju djecu, neke se nijesu opredijelile za brak i djecu. Neke su odrastale u porodicama diplomata i univerzitetskih profesora, nekima su roditelji bili poljoprivrednici i izdržavali ih kao djecu od najtežih poslova na selu. To je u grubim crama ono što razlikuje ove žene. Ono što ih spaja, je nihova žudnja za saznajm, za sticanjem najvećeg formalnog obrazovanja, promovisanjem u akademska zvanja i stalnim usavršavanjem, u skladu sa zahtjevima savremenih društvenih promjena” , rijeci su autorke.
Ulaz je slobodan