a

PROGRAM DRUGOG FESTIVALSKOG DANA DRUGOG FESTIVALA KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ!

PROGRAM DRUGOG FESTIVALSKOG DANA DRUGOG FESTIVALA KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ!

Sinoć je u galeriji Kulturnog centra ”Nikola Đurković” Kotor otvoren Drugi festival knjiga – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FeskK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! koji će trajati od 6. do 8. septembra u Kotoru.Na programu drugog festivalskog dana u popodnevnim časovima biće pet prezentacija izdanja:I KNJIŽEVNO STVARALAŠTVO BORISAVA PEKIĆA / CANU / SONJA TOMOVIĆ ŠUNDIĆNa prezentaciji koja počinje u 14 časova govoriće, pored autorke, i akademik prof. dr Radomir Ivanović.II PANEL DISKUSIJA u 17 i 30 časova na temu Korišćenje arhivske građe u naučnom djelu na primjeru pomorskog prava u Kotoru i DubrovnikuUčestvuju: Mirjana Blagojević, don Željko Pasković, Ljubo Mačić, Marijeta Radič, Stanka Janković Pivljanin i Zorica Stablović Bulajić.III PROMOCIJA IZDANJA MATICE SRPSKE – DRUŠTVO ČLANOVA U CRNOJ GORI / MATICA SRPSKAPrezentacija je zakazana za 18 i 30 časova.IV KOTORSKI LEKCIONAR I PONTIFIKAL, BARSKI MISAL I PARČIĆEV MISAL / HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE – TIVATNa pormociji koja je na programu u 19 časovam govoriće Meri Zornija.V GRBALJ U STARIM ĆIRILIČKIM DOKUMENTIMA / NVO ”LUČA” / LJUBO MAČIĆO knjizi govoriće autor, a promocija počinje u 19 i 30 časova.Podsjećamo, na programu trećeg festivalskog dana u četvrtak 8. septembra biće organizovan okrugli sto na temu pismenost danas – elementarna, akademska i digitalna. Okrugli sto počinje u 13 časova. Moderatorka će biti Ana Pešikan, a učestvovaće: Aleksandar Jerkov, Mirjana Blagojević, Andrijana Rabrenović, Miomir Abović, Vioslav Bulatović i Ana Pešikan. Ovim dograđajem Gradska biblioteka i čitaonica započinje program obilježavanja 70 godina od osnivanja.U popodnevnom terminu održaće se dvije prezentacije izdanja JU ”Muzeji i galerije” Budva – Antička Budva, zbornik radova – (15 i 30 časova) i Kora’ljica srebrom zakovana: Poj od Budve i Ljute, prema rukopisu Mijata Sabljara iz 1854. godine.Ceremonija zatvaranja i proglašenje nagrada zakazani su za 18 časova.