a

SVEČANO OTVORENE ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE CRNO BIJELOM REDUTOM U PC “VUKŠIĆ”

SVEČANO OTVORENE ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE CRNO BIJELOM REDUTOM U PC “VUKŠIĆ”

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte svečano su otvorene sinoć u PC “Vukšić”, uz mažoretke “Fešta” i kapa Kotorskog karnevala Branka Knezovića koji je kazao “da je i vrijeme išempijano kao i narod, ali nikad nije nevrijeme  za škerce i pozvao mlade da čuvaju karnevalsku tradiciju  koja u Kotoru postoji  preko 500 godina, a  kroz istoriju je prekidana samo silom neprilika.”

Prisutne je u ime organizatora pozdravio vd direktora Kulturnog centra Kotor g. Vladimir Bujišić i najvio zabavu pod nazivom “Crno – bijela reduta”.

Ovu manifestaciju pokrenulo je 1926.g Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” koje je te godine bilo organizator karnevala i glavni urednik lista “Karampana”.

Svi prisutni ispoštovali su dres kod na sinoćnjem  balu tako da je kompletan događaj  odisao elegancijom i izazvao divljenje i oduševljenje prisutnih.

U svečanoj atmosferi  i uz senzacionalan nastup mažoretki “Fešta” gosti su se opustili uz klapu “Šufit” iz Splita i Amadeus bend iz Dubrovnika.

Karnevalske fešte nastavljaju se danas dječijim maskenbalom od 16h u  hotelu “Blue Kotor Bay” na Prčanju na kome će najmlađe zabavljati Šanta Panta.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.

Medijski sponzori karnevalskih fešti su: RTCG, Radio televizija Herceg Novi, Radio televizija Budva, Radio Kotor, Radio Dux, NVO Kutak, Travel Montenegro, Share Montenegro, Boka news, Feral Bar, PV INFORMER.