a

 KINO „BOKA“ DIO PROJEKTA „PONOVO RADI BIOSKOP“

 KINO „BOKA“ DIO PROJEKTA „PONOVO RADI BIOSKOP“

Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka u partnerstvu sa Centrima za kulturu i bioskopima u Crnoj Gori,  među kojima je i Kino “Boka” organizuju  program pod nazivom „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023”.

Svečano otvaranje u Kotoru je 4. aprila u 19 sati projekcijom dokumentarnog filma “Dosije Labudović”, rediteljke i scenarstkinje Mile Turajlić.

U cilju promocije i prezentacije studijskog programa “Film i mediji” koji postoji u okviru  Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju,  istog dana sa početkom u 13 sati biće prikazani filmovi studenata ovog Fakulteta– „Lumpen“ Nikole Vučinića, „Mir“ Gabrijela Camaja i „Pas koji se upiškio od sreće“ reditelja Ilije Zekovića.

Nakon  projekcije kratkih studentskih filmova uslijediće  predstavljanje studijskog programa, informacije o prijemnom ispitu i upoznavanje potencijalnih kandidata sa strukturom prijemnog ispita. Na prezentaciji će biti prisutni profesori sa FDU-a koji će održati prezentaciju zainteresovanim srednjoškolcima

Drugi film koji će biti prilazan u Kinu “Boka” je “Mimi” 11.aprila od 19 sati.

Zatim slijede filmovi Mar,  Peloid, Naročita svojstva i Bibliotekar – 18 aprila i dokumentarni film  SUPERMARKET 25.aprila sa kojim se završava ova manifestacija u Kotoru.

ULAZ NA SVE PROJEKCIJE JE SLOBODAN.

Glavni cilj projekta “PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“ je promocija crnogorske kinematografije, uvezivanje institucija kulture, decentralizacija kulture i razvijanje publike, kao i stvaranje nove baze gledalaca.

Medijski sponzor programa „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017-2023“ je Radio Televizija Crne Gore.