a

VII FESTIVAL SVJETLOSTI ZASJAĆE PALACI 21. I 22. JUNA

VII FESTIVAL SVJETLOSTI ZASJAĆE PALACI 21. I 22. JUNA

Kulturni centar ,,Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom VII Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’.

Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasadama zgrada Starog grada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja VII Festivala svjetlosti (21. i 22. juna) na TRGU OD ORUŽJA biće projektovano prvu noć 15 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, a drugu noć 14 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika.

Na VII Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci ’’ učestvuje 29 umjetnika iz: Crne Gore, Srbije, Makedonije, Italije, Rusije, Turske, Bosne i Hercegovine, Švedske,Švajcarske i Njemačke.

VII Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ će biti realizovan u petak, 21. i subotu, 22. juna od 22 sata na Trgu od oružja.