a

32. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU PORUČUJE: „KORAK PO KORAK…GRAD“

32. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU PORUČUJE: „KORAK PO KORAK…GRAD“

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 32. po redu, biće održan od 2. do 10. jula u organizaciji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Turističke organizacije Kotor.
Festival koji je međunarodnog karaktera, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Države.

Na repertoaru je 12 predstava, od kojih je 7 takmičarskog karaktera. Publici će se predstaviti pozorišne trupe iz države i regiona – Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i gosti iz Češke, Sjeverne Makedonije i Francuske.

Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i Kreativni hab (zgrada Starog zatvora).

Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve vrste umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, književni i likovni program.

I ove godine Festivalu će prepoznatljiv pečat dati brojni volonteri različitih uzrasta.

Otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala zakazano je za 2. jul i Ljetnju pozornicu, sa početkom u 21.30h. Publika će imati priliku da bude dio performansa učenika kotorskih osnovnih škola pod nazivom „Korak po korak…Grad“, što je ujedno i ovogodišnji slogan Festivala.

Na svečanom otvaranju publici će se obratiti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji će, po tradiciji, predati ključeve grada djeci.

Budite dio čarolije koja iz godine u godinu raste uz Kotorski festival pozorišta za djecu i uskladite korake sa nama jer u rukama najmlađih, grad postaje Grad. Obojen, nasmijan, ubrzan i vedar!

Dobrodošli!