Oct 15 2021 - Oct 15 2021

“ATROPA BELLADONA” Dragića Rabrenovića promovisana u Kotoru

Date
  • Oct 15 2021 - Oct 15 2021

Location

Promocija zbirke priča “Atropa Belladonna”, autora Dragića Rabrenovića, održana je u Press sali kotorskog Kulturnog centra.

U ime domaćina prisutne je pozdravila Aleksandra Tomović, urednica programa za djecu i mlade koja je kazala da je ovo  prva zbirka crnogorskog pisca kratkih priča i osnivača jedinog festivala fantastike u Crnoj Gori – REFESTICON.

U njoj je samo dio Rabrenovićevih priča objavljenih u brojnim regionalnim festivalskim zbirkama.

Crnogorski književnik Kemal Musić, direktor Javne ustanove „Ratkovićeve večeri poezije“  istakao je da Rabrenović briše granice između jave i sna, spaja nespojivo, stvarno i nestvarno, prošlost i budućnost .

Sam autor je pročitao “Teodorinu priču” , objašnjavajući njen nastanak i kome je posvećena i zahvalio se svima koji su doprinijeli da ova zbirka ugleda svjetlost dana.

U publici je bio novinar i publicista Dragan Popadić koji je podsjetio da je Dragić Rabrenović, prvi pisac iz Crne Gore kome je dodjeljena nagrada Evropske konvencije za naučnu fantastiku.

 

Zatvarajući književno veče, Aleksandra Tomović je upoznala prisutne da  kotorski Kulturni centar ima dugogodišnju saradnju sa  festivalom REFESTICON, o čemu svjedoči veliki broj radova koji su objavljeni u mnogim zbirkama, a čiji su autori učenici kotorskih osnovnih i srednjih škola.

 

Post a Comment