Oct 25 2023 - Oct 25 2023

BOKEŠKA NOĆ KAO KRUNA LJETNJIH FEŠTI

Date
  • Oct 25 2023 - Oct 25 2023

Location
Tradicionalna manifestacija Bokeška noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra od nacionalnog značaja, biće održana u subotu, 19. avgusta 2023.godine, sa početkom u 21 sat, a njen početak najaviće jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor.“ Ulaskom u koridor, okićene barke  predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 3.000,00 eura.
Žiri u sastavu: Brano Maslovar, predsjednik i članovi Zdravko Milošević,  Slobodan Vičević i Perica Gojković odlučiće kome će pripasti prvo mjesto i 1.500,00 eura, drugo u iznosu od  1.000,00 i treće i 500,00 eura.
Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće veličanstven vatromet.
Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu. Na Trgu od oružja nastupiće DJ NIGGOR i TONY CETINSKI:
NA DAN ODRŽAVANJA „Bokeške noći“ DIO GLAVNOG GRADSKOG  PARKINGA NA RIVI PREMA MORU NEĆE BITI U FUNKCIJI.
S obzirom da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca, a  u cilju smanjenje gužvi apelujemo na vozače da vozila parkiraju do 20 sati i to na parkinzima kod starog Autoremonta, kod gradskog groblja, iznad i ispod stadiona „Bokelja“ (Puč), u prostoru  stare Livnice, na platou nekadašnjeg Auto mota (od bolnice prema Peluzici) kao i na parkinzima na Benovu i kod ŠC „Kamelija“.
U Dobroti, vozila se mogu parkirati na Svetom Stasiju i kod Svetog Matije.
Preduzeće BELLA BOKA organizuje prevoz solarnim brodovima, po promotivnoj cijeni od 3,00 eura, dok je za djecu do 10 godina gratis.  Jedan brod kreće sa Svetog Stasija u 18h i u 19.30h i pristaje na dok kod Svetog Matije.
Drugi brod u istim terminima polazi sa Prčanjske rive, pristiže na  Muo i oba broda iskrcavaju putnike u gradskom parku.
Povratak je iz Gradskog parka zakazan 23.30h i u 01h.
Zbog nesmetanog postavljanja koridora, sva plovila iz akvatorijuma moraju se izmjestiti do 16 sati. Skrećemo pažnju na ograničenje brzine vožnje u zalivu,  jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke.