Dec 28 2021 - Dec 28 2021

Dodjela novogodišnjih paketića polaznicima edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru”

Date
  • Dec 28 2021 - Dec 28 2021

Location

U Multimedijalnoj sali Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” Kotor upriličena je dodjela novogodišnjih poklona polaznicima edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru”. Učesnici na dosadašnjim radionicama bili su osnovci iz Kotora i okolnih opština, a održavaju se od aprila 2019. Za to vrijeme pored redovnog programa upoznavanja kineskog jezika uz inovativne i zabavne metode održavane subrojne tematske radionice posvećene obilježavanju najznačajnijih praznika u Kini, mala škola sinologije u virtuelnom formatu i izložbe radova. Polaznici radionica učestvovali su ove godine i na likovnom konkursu koji je organizovao pobratimski grad Xi’an za vrijeme evroazijskog ekonomskog foruma te su radovi ,,Bokeljska noć”, ,,Fašinada” i  ,,Crnogorski pjat” Kaline Ane Kostadinović i Lidije Vičić bili izloženi u ovom kineskom gradu. Na taj način su prepoznatljivi segmenti kotorske tradicije predstavljeni međunarodnom auditorijumu u jednoj od drevnih prijestonica Kine. Nakon uspješne godine koju je obilježio kontinuiran rad na upoznavanju kineske kulture i jezika najljepše druženje polaznika na kraju godine proteklo je uz dodjelu paketića koji predstavljaju poklon Instituta Konfucije Univerziteta iz  Banja Luke. Paketići sadrže
edukativni materijal kojim se predstavljaju različiti elementi kineskog jezika i prepoznatljivi segmenti kineske kulture – od obilježivača stranica koje sadrže prikaz evolucije pojedinih kineskih karaktera, korisne fraze i kodove koji vode do najpoznatijih legendi i priča do tradicionalnih kineskih ukrasa, kićanki i ukrasnih kesica koje se na Institutu izradjuju.
Edukativno-kreativne radionice ,,Kineski kroz igru” organizuju Kulturni centar ,,Nikola Đurković” Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica  i Udruženje za promociju sinologije Kotor. Predavač na radionicama je dr Jelena Stjepčević.

Post a Comment