Jun 23 2022 - Jun 23 2022

Festival svjetlosti Zasjaće palaci 24. i 25. juna

Date
  • Jun 23 2022 - Jun 23 2022

Location

Kulturni centar ,,Nikola Đurković’’ – Gradska galerija Kotor, priprema značajnu međunarodnu likovnu manifestaciju, pod nazivom V Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’.

Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ je osmišljen kao niz svojevrsnih likovnih izložbi na otvorenom, sa idejom da se iskoristi izvanredna i neponovljiva scenografija Kotora za promovisanje, afirmaciju i popularizaciju likovne umjetnosti. Festival podrazumjeva samostalne audio-vizuelne prezentacije akademskih likovnih umjetnika, koje će se projektovati na fasade zgrada.

Festival će biti realizovan na slijedeći način: u toku dvije večeri trajanja V Festivala svjetlosti (24. i 25. juna) na Pjaci od kina i Pjaci od brašna, biće projektovano po 8 – 9 samostalnih audio-vizuelnih prezentacija umjetnika, nakon čega će se po 2 puta reprizirati. Dakle, svi zainteresovani posjetioci će moći da pogledaju kompletan program, prelazeći sa jednog trga na drugi, bez žurbe i strepnje da će nešto propustiti i bez unapred određenog i obavezujućeg redoslijeda.

Na isti način će se relizovati program obije večeri, ali naravno sa drugom grupom umjetnika.

Na V Festivalu svjetlosti ,,Zasjaće palaci ’’ učestvuje 35 umjetnika iz: Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Turske, Makedonije, Italije, Kanade i naravno, Crne Gore.

IV Festival svjetlosti ,,Zasjaće palaci’’ će biti realizovan 24. i 25. juna 2022. godine, na Pjaci od kina i na Pjaci od brašna, sa početkom u 21.30 sati.

Post a Comment