Apr 6 2022 - Apr 6 2022

KOTORSKI KULTURNI CENTAR “NIKOLA ĐURKOVIĆ” KOPRODUCENT PREDSTAVE “ZELENA GORA”

Date
  • Apr 6 2022 - Apr 6 2022

Location

JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor biće koproducent predstave za djecu „Zelena gora“, čiju produkciju potpisuje NVO “Teatar mladih”.

Ova predstava ima za cilj da kroz kreativan i emotivan način probudi kod najmlađe populacije svijest o značaju očuvanja životne sredine, ali i da ih istovremeno edukuje o djelima i navikama kojima se doprinosi zaštiti prirode i živog svijeta oko nas.

Direktor kotorskog Kulturnog centra g.Vladimir Bujišić potpisao je sa direktorom Direktorata za ekologiju, Dušanom Bugarinom i direktorima Agencije za zaštitu životne sredine, Eko fonda, Nacionalnih parkova, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Prirodnjačkog muzeja, Milanom Gazdićem, Draškom Boljevićem, Aleksandrom Bulatovićem, Dušicom Brnović i Natalijom Čađenović, ugovor o sprovođenju projekta edukativne predstave za djecu

Tom prilikom je izjavio da su kultura i zaštita životne sredine cjeline koje se moraju dopunjavati, pogotovo danas, kada je ekologija globalni problem.

„Naš cilj će biti ispunjen ako dopremo makar i do jednog djeteta u tome da promijeni svoju svijest o značaju očuvanja životne sredine“, kaszao je Bujišić .

Premijera predstave “Zelena gora” planirana je na Svjetski dan zaštite životne sredine, 05og juna 2022.g. u Kotoru..

Post a Comment