Jun 4 2021 - Jun 4 2021

ODIGRANA PREDSTAVA “STRAH OD LEPTIRA”

Date
  • Jun 4 2021 - Jun 4 2021

Location

ODIGRANA PREDSTAVA “STRAH OD LEPTIRA”

 

Predstava “Strah od leptira” po motivima romana “Poljubac žene pauka” Manuela Puiga i biografije Vjerana Miladinovića Merlinke, a u režiji Isidore Goncić odigrana je sinoć na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra.
Kontroverzna autobiografska priča prvog javno deklarisanog transvestita na prostorima bivše Jugoslavije koji je uhapšen zbog prostitucije i demostranta uhapšenog zbog svojih političkih uvjerenja spojila je dva potpuno suprotna lika koje su na maestralan način dočarali Dušan Kaličanin i Zoran Pajić.
Na prvi pogled različiti, zatvorenici su osuđeni jedan na drugog i na zajedničko provođenje vremena.
Radnja predstave odvija se kroz njihove dijaloge koje povremeno prekidaju obraćanja policijskog službenika (Svetislav Goncić) i pjesme domaće dens scene 90-ih , među kojima dominira “Oči boje duge” Dr Iggy-ja.
Vjeran bježi od stvarnosti i živi u iluzijama, a Nikola vjeruje da može promjeniti svijet na bolje. Između njih javljaju se emocije koje nisu bile samo trenutne, a kulminiraju kada se sreću nakon izlaska iz zatvora…
Leptir je simbol slobode. Danas je teško uživati u slobodi ako si različit jer izgleda da sve što je različito, na spisku je stvari koje ne odobravamo, a to su uglavnom politički neistomišljenici i oni drugačijih seksualnih opredjeljenja.

Post a Comment