Jul 23 2023 - Jul 23 2023

ZAMISLITE DJECO – XXXI KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

Date
  • Jul 23 2023 - Jul 23 2023

Location
Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), 31. po redu, biće održan od 2. do 12. jula u organizaciji Opštine Kotor – Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti.
Festival koji je međunarodnog karaktera, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Države.
Kada je pozorišni program u pitanju, u planu je da bude odigrano 16 predstava, od kojih 11 u takmičarskom dijelu programa.
Nastupiće pozorišne trupe iz Izraela, Švedske, Španije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.
Predstave su za svu djecu, uzrasta od 0 do 18 godina.
Glavni program Festivala će se, kako je planirano, najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.
Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo i likovni program.
Ove godine biće angažovano oko 300 volontera različitih uzrasta.
Festival će biti otvoren 2. jula u 21. 30 na Ljetnjoj pozornici, programom pod nazivom “Zamislite, djeco…”, što je ujedno i slogan ovogodišnjeg Festivala. Scenario i režiju programa otvaranja, rađenog u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu, potpisuje Dejan Đonović.
Na svečanom otvaranju publici će se obratiti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji će po tradiciji predati ključeve grada djeci i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je i visoki pokrovitelj Festivala.
Dobrodošli u Kotor koji je od 2. do 12. jula najinspirativniji – obojen najvedrijim bojama, posebno miriše na nova znanja, kreativnost i igru i donosi najčistiju energiju – onu koja nas posebno pokreće u danima kada je “grad u rukama najmlađih”!!!