a

FILM “KLJUČ”

02/03/2022 8:00 PM - 9:30 PM

KINO “BOKA”

  1. I 02 mart g. u 18h i  20h

2D

Cijena3,00 eura

 

Borba za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom.

Originalni naslov: Ključ
Početak prikazivanja filma: 24.02.2022
Dužina trajanja filma: 93 min
Država/Godina: SRB/2022
Glumci: Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić, Branimir Bane Popović, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Džek Dimić, Isidora Gađanin, Ljubomir Ljuba Bandović, Jelica Kovačević
Režiser: Marko Sopić
Distributer: Filmstar doo

 

SADRŽAJ

Legenda kaže da se u skrivenom blagu cara Despota Stefana nalazi veoma vrijedna Vizantijska relikvija – Konstantinovo blago. Ovu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da posjeduje tajna organizacija katoličke crkve, koja smatra da im ovo istorijsko blago oduvijek pripada. Za taj zadatak spremna je da angažuje i mafijaškog bosa i njegovu „vojsku“ i da aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.
Ključ koji vodi do blaga zato vjekovima iz generacije u generaciju štite Vitezovi Reda Zmaja, koji ulogu čuvara nasleđuju od svojih predaka.
Vera je profesorka istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Crne Gore sa djedove sahrane, njen život se mijenja iz korijena. Zatiče stan u haosu zbog provale, postaje meta mafije, prati je policija, oko nje se dešavaju ubistva…
Vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, a na putu do saznanja da je porijeklom, nasledno postala Vitez Reda Zmaja i da je u amanet dobila čuvanje tajne Konstantinovog blaga, zaljubljuje se u čovjeka za koga ne zna da li je njen zaštitnik ili potencijalni ubica.
Nenad je od rođenja obučavan kao Vitez Reda Zmaja. Njegov zadatak je da zaštiti svete relikvije, ali i njihovog čuvara, Veru. Dok se i njegove emocije rasplamsavaju, spreman je na sve. Čak i na ono što se od jednog viteza najmanje očekuje. Borba za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima sjenovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega koji tek čekaju da se na njih urežu imena gubitnika.
Ruka koja će na kraju doći do ključa vođena je čistom emocijom i srcem.