a

FILM RUBI TINEJDŽERKA – MORSKO ČUDOVIŠTE

17/07/2023 7:00 PM - 22/07/2023 8:30 PM

KINO „BOKA“ KOTOR

17,18,19,20,21. I 22.07.2023.g. u 19h

2D- sinhronizovan

Cijena 3,00 eura

 

Ponekad se heroj, koji vam je suđeno da budete, nalazi odmah ispod površine.

Originalni naslov: Ruby Gillman, Teenage Kraken
Početak prikazivanja filma: 29.06.2023
Dužina trajanja filma: 90 min
Država/Godina: USA/2023
Žanr: animacija, akcija, avantura
Glumci: Ivona Rambosek, Ivana Knežević, Nada Blam, Jelena Rakočević, Marko Marković, Mladen Andrejević, Aleksandar Gligorić, Nikola Todorović, Ana Vučić, Filip Marković
Režiser: Kirk DeMicco, Faryn Pearl
Distributer: Taramount film d.o.o.

SADRŽAJ

Ovog ljeta, Dream Work Animations zaroniće u uzburkane vode srednje škole i predstaviti nam urnebesnu, iskrenu akcionu komediju o stidljivoj tinejdžerki koja otkriva da je dio legendarne kraljevske loze mitskih morskih čudovišta i da je njena sudbina, u dubinama okeana, veća nego što je ikada mogla i da sanja.
Simpatična, neobična šesnaestogodišnja Rubi Gilman (Lana Kondor, To All the Boys I’ve Loved Before) očajnički pokušava da se uklopi u Oušnsajd srednju školu, ali, uglavnom je tamo potpuno nevidljiva.Pokazuje matematiku svojoj simpatiji, skejteru (Jabuki Jang-Vajt, Ralf rastura internet) koji joj se, kako se čini, divi samo zbog njenih fraktala. Rubi ne može da ide na plažu da se druži sa drugom kul djecom, jer joj je previše zaštitnički nastrojena supermama (nominovana za Oskara Toni Kolet) zabranila da ikada uđe u vodu.Ali kada prekrši glavno mamino pravilo, Rubi će otkriti da je direktni potomak ratnice i kraljice morskih čudovišta i da je predodređena da naslijedi tron svoje bake zapovjednice (dobitnica Oskara, Džejn Fonda), Kraljice-ratnice od Sedam Mora.
Krakeni, morska čudovišta, zakleli su se da će štititi okeane svijeta od sujetnih moći gladnih sirena, protiv kojih se bore već eonima. Ali, postoji jedan veliki problem u vezi s tim: ispostaviće se da je školska ljepotica i popularna djevojčica Čelsi (dobitnica Emija, Eni Marfi) baš sirena. Na kraju, Rubi će morati da prihvati ono što jeste i potrudi se da zaštiti one koje najviše voli.