a

FILM SMRT NA NILU

14/02/2022 5:00 PM - 7:10 PM

KINO „BOKA“ KOTOR

14.02. 2022.g. u 17h i 19.30h

  1. i 16.02.2022.g. od 19.30h

2D

Cijena 3,00 eura

Ostvarenje „Smrt na Nilu“ vodi publiku u 1930-te, rekreirajući mnoge lokacije koje su poslužile kao inspiracija za triler o visokom društvu Agate Kristi. Sparina, zvukovi londonske pijace i primamljivi mirisi egipatske pijace sa začinima čekaju vas na velikom platnu našeg bioskopa.

Originalni naslov: Death on the Nile
Početak prikazivanja filma: 10.02.2022
Dužina trajanja filma: 127 min
Država/Godina: USA/2020
Žanr: krimi, drama, misterija
Glumci: Gal Gadot, Annette Bening, Armie Hammer, Kenneth Branagh, Rose Leslie
Režiser: Kenneth Branagh
Distributer: MCF MegaComFilm

SADRŽAJ

Jedna od najvećih misterija s putovanja Agate Kristi stiže na veliko platno bioskopa Cineplexx Delta City. Nakon savremene ekranizacije „Ubistva u Orijent ekspresu“ 20th Century Studios nam ponovo dokazuje zašto je Herkul Poaro najbolji detektiv na svijetu – ubica je jedan od vas.
Reditelj i glavni junak filma – Kenet Brana ovog puta je priču iz pera Agate Kristi koja je inspirisana njenim putovanjem u Egipat, preselio na parobrod Karnak i uz čuvenu rečenicu – Ja sam detektiv Herkul Poaro i pronaći ću ubicu – poručuje svima da niko nije siguran, sve je podložno preispitivanju i da bježanje nije moguće.
Putovanje po Egiptu na glamuroznom parobrodu za belgijskog detektiva Herkula Poaroa pretvara se u zastrašujuću potragu za ubicom, u trenucima kada se idilični medeni mjesec savršenog para tragično završava. Nasuprot pejzažima pustinje i veličanstvenih piramida u Gizi, ova priča o neobuzdanoj strasti i ljubomori prikazuje besprekorno odjevene putnike, ali i nemilosrdne zaplete koji će publiku do kraja ostaviti u nagađanjima, do šokantnog raspleta.