a

FILM TITANIK: 25 GODINA

10/02/2023 7:00 PM - 10:30 PM

KINO „BOKA“ KOTOR

09,10. I 11.02.2023.g. u 19h

3D

Cijena 4,00 eura

Jedan od najromantičnijih filmova ikada opet na bioskopskom platnu i to sa perfektnim zvukom i kristalno jasnom slikom!

Originalni naslov: Titanic
Početak prikazivanja filma: 09.02.2023
Dužina trajanja filma: 195 min
Država/Godina: USA/1997
Žanr: drama, romansa/ljubavni
Glumci: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher
Režiser: James Cameron
Distributer: MCF MegaComFilm

SADRŽAJ

Prošlo je četvrt vijeka od bioskopskog prikazivanja kultnog filma Titanik sa Kejt Vinslet i Leonardom di Kaprijem u glavnim ulogama, vezujući tada brojnu publiku za Džejka i Rouz, sudbinski par čija se romansa događa i završava na čuvenom, najmodernijem brodu predratnog vremena koji 1912. doživljava svoje potonuće.

Sada 25. godina od nastanka čuvenog naslova snimljenog po motivima istinitog događaja, autori ostvarenja na čelu sa cijenjenim rediteljem Džejmsom Kameronom, donose pred svjetsku bioskopsku publiku remasterizovanu verziju filma TITANIK, u 3D formatu, izdvajajući kao kuriozitet perfektan zvuk i kristalno jasnu sliku.

Mnoge generacije pamte početak prikazivanja jednog od najromantičnijih filmova svjetske kinematografije, a sada – 25. godina kasnije neke nove generacije imaju priliku da na velikom platnu pogledaju film koji slovi za “ostvarenje za sva vremena”.

Titanik Džejmsa Kamerona je epska akciona drama, nastala po motivima istinitog događaja koji govori o romansi između dame iz visokog društva Rouz i siromašnog momka Džejka.
Jedan od tri broda britanske kompanije “White Star Line”, kao najveći putnički brod ikada izgrađen do te 1912. i od koga se očekivala potpuna bezbjednost, na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni brijeg i potonuo u Sjevernom Atlantiku, odnjevši sa sobom više od 1.500 života.

Cijenjeni holivudski reditelj Džejms Kameron snimio je te 1997. godine vanvremenski hit koji je osvojio 11 Oskara, od kojih i prestižnu zlatnu statuu u kategoriji za najbolji film godine. Film je osvojio publiku širom svijeta, a u Srbiji i Crnoj Gori pogledalo ga je preko 550.000 gledalaca.