a

IZLOŽBA OSVEŽAVANJE MEMORIJE MOMIRA KNEŽEVIĆA

05/05/2022 7:00 PM - 8:00 PM

Izložba slika „Osvežavanje memorije“, autora Momira Kneževića biće otvorena u Gradskoj galeriji Kotor u četvrtak, 5. maja sa početkom u 19 sati.

Momir Knežević je rođen 19. 08. 1949. godine u Petrovićima. Učio je fresko slikarstvo kod Nauma Andrića. Diplomirao je 1981. godine na Nastavničkom fakultetu u Nikšiću. Godine 1982/83. studirao je restauraciju na akademiji u Češkoj.

Diplomirao je 1986. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Prištini, odsjek slikarstvo u klasi profesora Muslima Mulićija.

Radio je kao asistent-saradnik vajarskog i slikarskog ateljea kod profesora Stevana Luketića u Zagrebu. Dobitnik je 10 nagrada i pohvala za slikarstvo. Izlagao je kopije fresaka na 13 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je slike na više od 60 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na više od 300 kolektivnih izložbi. Organizator je pet autorskih izložbi, autor tri recenzirana praktikuma iz oblasti slikarskih tehnika. Radio je kao redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Prištini i na Likovnoj akademiji u Trebinju. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, te Udruženja likovnih umetnika Crne Gore.