Jul 24 2023 - Jul 24 2023

JAPAN CRNA GORA – PROMOCIJA PRIJATELJSTVA

Date
  • Jul 24 2023 - Jul 24 2023

Location

Zajednička izložba u cilju promocije prijateljstva između Crne Gore i Japana biće otvorena u nedjelju 23. jula 2023.g. u Kotoru, u Staklenoj galeriji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ .

Izložbu će u 20h otvoriti dr Marija Sarap, Rukovoditeljka programskog sektora u kotorskom Kulturnom centru.

Tokom trajanja izložbe  u Omladinskom klubu  organizovaće se  radionice na kojima će se učesnici upoznati sa japanskom kulturom.

Prva radionica je Radionica  origamija,  u ponedjeljak 24.jula od 10 do 12 sati i namjenjena je djeci uzrasta od 7 godina.

Istog dana, od 17 sati na programu je Radionica ručnog pravljena lepeza.

Dan kasnije planirane su dvije radionice. Prva je Farbanje tekstila prirodnom bojom ploda zelenih japanskih jabuka, u terminu od 10 do 12 sati.

U popodnevnim satima učesnici će imati priliku da upotrebom japanskog mastila i četke za kaligrafiju napišu svoja imena na japanskom jeziku.

Na izložbi koja će  trajati do 31.jula 2023.g. biće predstavljeni radovi japanskih slikara: Inoue Yoko, Ukon Taeko, Usui Keiko, Sashida Hajime, Suzuki Junko, Sensui Masumi, TeramotoKiyoko, Tolrigata Asako, Watanabe Satoru, Okazaki Kanon, Ogino Yukio, Kubo Takahiro, Kobayashi Daisuke I Hirai Isamu.

Organizatori su Japanska ambasada u Crnoj Gori i  Barrierless free asocijacija uz podršku Opštine Kotor i JU Kulturni centar “Nikola Đurković”.