Mar 3 2023 - Mar 3 2023

SPALJIVANJE KARNEVALA ZA KRAJ ZIMSKIH KOTORSKIH KARNEVALSKIH FEŠTI -PRIVREMENO ZATVOREN SAOBRAĆAJ –

Date
  • Mar 3 2023 - Mar 3 2023

Location

Tradicionalni zimski kotorski karneval  održaće se u nedjelju 05. marta 2023.g sa početkom u 15 sati.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od otvorenog bazena do Macea, gdje će se biti suđenje i spaljivanje krnja.

Mole se građani da uklone svoja vozila na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) i to od subote 04. marta 2023.g.  od 17 sati do nedjelje 05. marta 2023.g.  do 17 sati, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.

Saobraćaj će biti zatvoren od kružnog toka kod Marketa “Idea” do otvorenog bazena od 14.45h  do 17h.

Formiranje karnevalske povorke je od otvorenog bazena prema Dobroti, tako da će i ovaj put sve do “Aroma marketa”  biti zatvoren za saobraćaj od 13h do 15h.

Nakon suđenja i spaljivanja karnevalske lutke, fešta će se nastaviti na Trgu od oružja uz Ansambl Toć i Jelenu Rozgu.

Na dan Karnevala, tradicionalano, izaći će  humorističko – satirični list “Karampana” koja će se prodavati na Kamenom kiosku.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.

Medijski sponzori karnevalskih fešti su: RTCG, Radio televizija Herceg Novi, Radio televizija Budva, Radio Kotor, NVO Kutak, Travel Montenegro, Share Montenegro, Boka news, Feral Bar, PV INFORMER.