Feb 8 2023 - Feb 8 2023

ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE OD 25.FEBRUARA DO 05. MARTA 2023

Date
  • Feb 8 2023 - Feb 8 2023

Location

Ovogodišnje Zimske Kotorske karnevalske fešte, biće održane od subote 25. februara do nedjelje 05. marta 2023.g.

Podizanjem karnevalske zastave, program ovogodišnjeg Tradicionalnog Kotorskog karnevala počinje na Trgu od oružja u subotu 25. februara 2023.g.kada će Gradska muzika i mažoretke obići  Stari grad.

Za dobar štimung biće zadužena klapa “Šufit”, koja će goste zabavljati i u Poslovnom centru “Vukšić”, gdje će se održati “Crno bijela reduta”.

Istog dana u ŠC “Kamelija” od 17.30h biće dječiji maskenbal, a dan kasnije od 16h tradicionalni dječiji maskenbal održaće se u  hotelu ” Blue Kotor Bay” na Prčanju.

Karnevalska tombola na programu je u ponedjeljak, 27. februara 2023. g. u ŠC “Kamelija”.

“Za nas Kotorane” naziv je abruma 28.februara 2023.g od 18h u kome će maškarani karnevalisti  proći ulicama Starog grada  do ŠC “Kamelija” , gdje će se održati takmičarska njokada.

Na velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” 02. marta 2023.g mažoretke i akrobatik grupa “Fešta” imaće svoj koncert  pod nazivom „Svi smo mi Fešta“.

Tradicionalni Kotorski maskenbal planiran je za  03. mart 2023.g.  u hotelu ” Blue Kotor Bay” na Prčanju.  Početak je u 21 sat.
Poziv  za veliku karnevalsku povorku, uputiće Gradska muzika i mažoretke abrumom ulicama Starog grada u subotu 04. marta 2023.g od 11 sati.

Istog dana u Domu kulture u Škaljarima održaće se “Škaljarska večera”.

Progam Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 5. marta velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, od otvorenog bazena do Macea, gdje će se održati suđenje i spaljivanje karnevala.

Po završetku karnevalske povorke na glavnom gradskom trgu nastupiće Ansambl Toć, a od 19h Jelena Rozga.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe će izaći humoristično – satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista nalazi se na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.