a

Film NE

05/09/2022 9:00 PM - 11:00 PM

KINO „BOKA“ KOTOR

05 . i 06. 09. 2022.g. u 21h

07.09.2022.g. od 19h

2D

Cijena 3,00 eura

 

Dobitnik Oskara Džordan Pil filmovima BJEŽI i MI pomjerio je granice i redefinisao moderni horor. Sada, on pretvara ljetnji film u novi košmar, u ekspanzivnom epskom hororu NE.

Originalni naslov: Nope
Početak prikazivanja filma: 18.08.2022
Dužina trajanja filma: 130 min
Država/Godina: USA/2022
Žanr: horor, naučna fantastika
Glumci: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea
Režiser: Jordan Peele
Distributer: Taramount film d.o.o.

SADRŽAJ

Film ponovo spaja Pila sa dobitnikom Oskara Danijelom Kalujom, kojem se pridružuju Kiki Palmer i nominovani za Oskara Stiven Jan, kao stanovnici usamljene uvale u unutrašnjosti Kalifornije koji postaju svjedoci jezivog otkrića.

NE je smješten u sušnoj dolini Santa Klarita u južnoj Kaliforniji, gdje žive brat i sestra O’Džej i Emerald Hejvud, koji su naslijedili ranč sa konjima od svog oca. Neobjašnjive pojave koje se događaju na njihovom ogromnom ranču, počinju da vode O’Džej i Emerald u opsesivnu zečju rupu. Dok pokušavaju kamerom da zabilježe i dokumentuju misteriozne događaje, nailaze na smetnje koje dovode u opasnost jedinu stvar koju zaista imaju: teško zarađeni posao njihovog pokojnog oca, koji ih je ostavio u svojoj sjenci. Dok njihovi napori i oholost prelaze tačku bez povratka, dovodeći ulog do zastrašujućih posledica, naši heroji su uvučeni pravo u oko nepovratne oluje. Rezultat je ekspanzivni horor-spektakl sa intimnim i emocionalno složenim jezgrom.