a

KNJIŽEVNO VEČE SA MIODRAGOM MAJIĆEM

15/06/2024 8:00 PM - 9:00 PM

JU Kulturni centar “Nikola Đurković”/ Gradska biblioteka i čitaonica Kotor organizuje 14. i 15. juna dva velika književna događaja.

U petak 14. juna u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra predavanje po istoimenoj knjizi Biografije i ožiljci: Kiš, Pekić, Tišma održaće književni kritičar, pjesnik, esejista i izdavač Gojko Božović.   

U subotu 15. juna u Atrijumu Kulturnog centra književno veče Miodraga Majića, autora bestselera Deca zla i Ostrvo pelikana. Majić će u razgovoru sa Gojkom Božovićem predstaviti kotorskoj publici svoj književni opus, suočiti svoja razmišljanja o književnosti, svijetu, duhu vremena.

Početak programa obje večeri je u 20 sati.

Miodrag Majić (Beograd, 1969) sudija je Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast.

Samostalno i u koautorstvu objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava. Učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima.

Dobitnik je nagrade Vitez poziva (2016), priznanja Balkan heroes (2018), nagrade Verica Barać (2019) i nagrade Doprinos godine Evropi (2019).

Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu (www.misamajic.com) u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu.

Objavio je romane: Deca zla, Ostrvo pelikana, Rudnik i zbirku priča U ime naroda i nove priče.

Živi u Beogradu sa suprugom i troje djece.