a

Izložba “San u snu” Dada Ćetkovića

02/09/2021 8:00 PM - 9:00 PM

 

Izložba “San u snu” Dada Ćetkovića

 

U četvtrak, 2. septembra 2021. godine u 20 časova biće otvorena izložba akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića naziva “San u snu” u Gradskoj galeriji Kotor.

Dalibor Dado Ćetković je rođen u Baru 1982. godine. Četvorogodišnju srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ završio je na Cetinju i diplomirao kao likovni tehničar 2001. god. na odsjeku za slikarstvo. Iste godine upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, a diplomirao je 2007. godine u klasi profesora Marka Musovića na slikarskom smjeru i stekao zvanje Diplomirani akademski slikar.

Od 2008. godine je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore – ULUCG, a 2014. godine, u svom ateljeu u Baru, počinje predano, kao likovni pedagog, da obučava i priprema učenike za profesionalno bavljenje likovnim umjetnostima.

U novembru 2019. godine odlazi u SAD (Phoenix-Arizona-USA), gdje uz brojne saradnje predstavlja svoje stvaralaštvo na festivalu umjetnosti First Friday u Finiksu. Godine 2020. postao je dio tima na međunarodnom trilateralnom Interreg IPA-CBC umjetničkom projektu COMPLICITIES.

Vodio je brojne likovne radionice, učestvovao je na više likovnih kolonija, a dobitnik je mnogih internacionalnih priznanja i nagrada od kojih je značajna sa izložbe “Abstract” u Los Anđelesu 2021.

Upisan je u prvi Sveopšti likovni leksikon kao i u veliku enciklopediju internacionalne umjetnosti “Art Universal” po izboru italijanskog eksperta za savremenu umjetnost i likovnog kritičara Frančeska Rusoa.