May 9 2021 - May 9 2021

Monodrama „Ima neka tajna veza”

Date
  • May 9 2021 - May 9 2021

Location

 

 

Monodrama “Ima neka tajna veza” gostuje u Kotoru

 

„Ima neka tajna veza” naziv je monodrame glumca Milana Dimića koja će biti izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u utorak 11. maja 2021.g.

Početak je u 19h.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 eura biće u kancelarijama Kulturnog centra od 10h do 12h, a sat vremena prije predstave na blagajni Kulturnog centra.

U cilju poštovanja epidemiološkoh mjera, broj mjesta je ograničen.

 

Dimić je je bio inspirisan likom i djelom legendarnog srpskog pjesnika Duška Trifunovića.
U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču pojavljuje još 8 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.
U 55 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva – Duška Trifunovića.
Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao, kada je birao svoj put.

Monodrama je  protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova (“Ima neka tajna veza”, “Glavo luda”, “Zlatna ribica”, “Šta bi dao da si na mom
mjestu”).

 

Predstava je za kratak period odigrana 42 puta na prostorima ex YU, a predstavljena je publici i na sedam međunarodnih festivala i to u:  Novom Sadu – “Brankovo kolo” (čuveni festival u čast Branka
Radičevića), u Banjoj Luci – Teatar fest (festival monodrame), u Zaječaru “Dani Zorana Radmilovića”, u Priboju “Dani Danila Lazovića”, u Mostaru “99 Šantićeve večeri”, u Bugojnu “Fedra” i “Festival malih scena i monodrame” ( 25 godina) u Istočnom Sarajevu.

Takođe je ozvedena na  dva dvora –  Vladičanski i Banski!

Post a Comment