May 14 2021 - May 14 2021

Održana promocija knjige “Hamlet na korzou” Milorada Boškovića

Date
  • May 14 2021 - May 14 2021

Location

 

 

Promocija knjige “Hamlet na korzou” Milorada Boškovića održana je u Velikoj sali kotorskog Kulturnog centra.
U ime domaćina prisutne je pozdravio direktor Vladimir Bujišić, koji je između ostalog kazao da je Bošković inspiraciju za knjigu pronašao gledajući predstavu Hamlet, londonskog pozorišta, a sam naziv knjige “Hamlet na korzou” inspirisan je pjesmama Tina Ujevića.
Slavojka Marojević, iz Nikšićkog pozorišta je izjavila da je Milorad Bošković opčinjen pozorištem i filmom i da prije svega, piše o razvoju pozorišta i filma u Crnoj Gori u drugoj polovini 20. vijeka koji je označen kao najplodonosniji period u razvoju te dvije umjetnosti.
Mr Marija Sarap, dramaturškinja smatra da je knjiga trebala biti mnogo ranije na ovim našim konzumentskim prostorima i da je njen značaj u svemu onome što je Bošković sabrao, odnosno ono što sačinjava zbir svih tih rukopisa, impresija, kritika, osvrta. Za običnog čitaoca i zaljubljenika u umjetnost i poznavaoca umjetnosti i nekoga ko prati kako pozorište tako i film knjiga je zanimljiva zato što ima stenografski karakter
Autor zbog svojih godina nije prisustvovao promociji, ali je poslao pismo u kojem je iskazao zadovoljstvo što se njegova knjiga promoviše u Kotoru, gradu koji je na najbolji način Crnu Goru ukucao na mapu svjetske kulturne baštine.

Post a Comment