a

IV Forteca Film Festival Perast od 3. do 5. novembra 2020.g. u renoviranom kinu “Boka” u Kotoru

IV Forteca Film Festival Perast od 3. do 5. novembra 2020.g. u renoviranom kinu “Boka” u Kotoru

Da umjetnost ne poznaje granice i uvijek savlada prepreke i barijere, a filmska umjetnost nađe način da dođe do svoje publike čak i u ovom vremenu kada “divlja” epidemija koronavirusa, dokazuje  IV Forteca Film Festival Perast koji će se od 3. do 5. novembra 2020 održati u Kotoru .

Ovo je, na obostrano zadovoljstvo,  početak buduće saradnje između Forteca Film Festivala i JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor koji  upotpunjuje  otvaranje renovirane sale kina BOKA,  što  ovom, četvrtom po redu Festivalu,  daje poseban značaj.

Svečano otvaranje biće u utorak 3. novembra u 18 sati, a petnaest minuta kasnije počeće projekcija filma  Čarter (Charter) rediteljke Amande Karnel.

Prvo veče Festivala završiće se švedskim  filmom Golijat (Goliath) reditelja Petera Grondala.

U srijedu 4. novembra u 18 sati biće prikazan  film  Bazen (Pool) reditelja Andersa Lenberga, a od 20h u press sali Kulturnog centra održaće se  ZOOM – panel razgovor sa  filmskim stvaraocima sa sjevera Evrope. Publika će biti u prilici da se putem online platforme  upozna sa  autorima i postavlja im pitanja.

Ovogodišnji IV Forteca Film Festival Perast završava se u četvrtak, 05. novembra projekcijom filmova:  Čovjek koiji se igrao vatrom (The Man Who Played with Fire) – dokumetarni film o Stigu Larsonu autoru Milenijum trilogije, koji je imao i holivudsku repliku i  „Perfektni pacijent (The Perfect Patient), Mikaela Hofstuma.

Poštujući mjere Nacionalnog kordinacionog tima za zarazne bolesti,  broj mjesta u kinu „Boka“ je ograničen. Obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski i održavanje distance.

Rezervacije na broj telefona: 032 – 304 – 140.

Za one koji ne mogu biti na Festivalu organizovaće se online prenos. Zainteresovani se mogu prijaviti na  mail  info@fiffp.com radi unosa podataka za otvaranje digitalne platforme.(oznacite mail sa: ONLINE SCREENING i vase ime)

Posebnost ovogodišnjeg  Forteca Film Festival Perast je otvaranje novorenovirane  sale kina “Boka” u Starom gradu, kojoj  će novi život udahnuti   zaista vrhunska ostvarenja najnovije kinematografije 2020, Švedske i Nordijskih zemalja.

Kotorski Kulturni centar je suorganizator ove manifestacije.

FIFFP program 2020