a

KULTURNI CENTAR „NIKOLA ĐURKOVIĆ“ KOTOR RAD I ZA VRIJEME KORONE

KULTURNI CENTAR „NIKOLA ĐURKOVIĆ“ KOTOR RAD I ZA VRIJEME KORONE

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor poštuje mjere Vlade Crne Gore i NKT zbog pojave korona virusa tako da su organizovana dežurstva u svim našim radnim jedinicama.
Gradska galerija i Kino „Boka“ nisu otvoreni za posjete građana, ali zaposleni i upravnici ovih organizacionih jedinica rade na pripremi programa koji će se realizovati u narednom periodu.
Gradska biblioteka i čitaonica, shodno preporukama, kao i sve ostale biblioteke u Crnoj Gori, zatvorena je za rad sa korisnicima, a svoje aktivnosti sprovodi preko svoje FB stranice, sopstvenog web site-a i Instagrama Kulturnog centra.
Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. marta, čitalačka publika moći će da na ovim društvenim mrežama piše omiljene citatate i odlomke iz knjiga.
Zaposleni u Gradskoj biblioteci rade na reviziji i digitalizaciji bibliotečke građe.
Pauza od redovnih programskih aktivnosti u Pozorištu koristi se za poboljšanje uslova za rad zaposlenih i za što bolji ugođaj publike, glumaca i izvođenja pozorišnih predstava.
Iz sopstvenih izvora, u Velikoj sali tapacirane su stolice, ishoblovan parket i ugrađena je nova klimatizacija tako da će ubuduće ljubiteljima pozorišta biti prijatnije boraviti u njoj, bez obzira na godišnja doba.
Postavljeno je i ugrađeno novo, profesionalano ozvučenje koje je mnogo boljih performansi i kvaliteta zvuka u odnosu na prethodno.
Podsjećamo da je sala ranije bila vrlo neuslovna zbog nedostatka adekvatnog izolacionog sistema.
I bina je je potpuno sređena, kitovana i ofarbana, tako da je razlika u nekadašnjem i sadašnjem stanju više nego očigledna.
Garderobe za glumce su u fazi renoviranja, u vidu lakiranja parketa, krečenja, postavljanja novih ogledala.
Kako jedni radovi obično povuku i druge, zamjenili smo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, sanitarije i keramiku.
U saradnji sa Direkcijom za uređenjem i izgradnju Kotora, završeni su radovi na kompletnom renoviranju toaleta u garderobama i toaleta za publiku.
Staklenu galeriju opremili smo novim ozvučenjem, tako da će se ovaj prostor Kulturnog centra, pored organizovanja izložbi, moći koristiti i za druge aktivnosti kao što su promocije knjiga, predavanja i slično. Do kraja sedmice i Gradska galerija će biti opremljena novim audio uređajima.
Sa Ministarstvom kulture potpisani su ugovori o finansiranju projekata u okviru programa za očuvanje kulturnih dobara. Riječ je o Tradicionalnoj manifestaciji „Bokeljska noć“ i izložbi „Stare i rijetke knjige iz riznice Srpske pravoslavne crkve u Kotoru.“

U toku je Konkurs za najbolji dramski tekst, a uskoro će biti objavljeni Konkursi za dječije stvaralaštvo.
Lutkarska predstava TRE SORELLE, rađena u našoj produkciji, koja je prošle godine učestvovala na Lutvid festivalu u Bjeljini, moći će se odgledati on line na našim društvenim mrežama i na web site-u kckotor.me.
O terminu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti.

Uveliko se radi na kreiranju programa za ljetnju sezonu koji će se početi realizovati odmah po prestanku epidemije korona virusa.