a

Nastavak edukativno-kreativnih radionica Kineski kroz igru

Nastavak edukativno-kreativnih radionica Kineski kroz igru

Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica Kineski kroz igru u ovoj školskoj godini počeće u četvrtak 7. oktobra tematskom radionicom koja je posvećena Festivalu sredine jeseni. Radionica će se održati u pres sali Kulturnog centra ,,Nikola Đurković’’ od 17 do 18:30 sati.

Ovaj praznik žetve, punog mjeseca i porodičnog okupljanja (kineski: 中秋节 pinyin: Zhōngqiūjié), nakon Kineske Nove godine, je drugi najveći tradicionalni kineski festival, koji je ove godine u Kini obilježen 21. septembra, odnosno 15. dana osmog mjeseca lunarnog kalendara. Radionica je otvorena za sve zainteresovane osnovce koji će imati priliku da od različitih materijala izrađuju tradicionalne lanterne i ostale predmete kao i likove koji simbolizuju ovaj kineski praznik i uz pomoć prezentacija, pjesama i video materijala nauče nešto više o načinu njegovog proslavljanja u Kini.

Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica Kineski kroz igru tokom kojeg će osnovci nastaviti sa upoznavanjem kineskog jezika i kulture simbolično započinje za vrijeme kineske ,,zlatne sedmice’’ tokom koje se obilježava Nacionalni dan Kine. Radionice organizuju Kulturni Centar Nikola Đurković Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženje za promociju sinologije Kotor. Predavačica na radionicama je sinološkinja dr Jelena Stjepčević.

Radionice su besplatne, otvorene za nove polaznike i održavaće se ponedjeljkom u terminu od 15:30 do 17:00 sati u pres sali Kulturnog centra