a

IZLOŽBA MLADIH UKRAJINSKIH TALENATA U KOTORU IZLOŽBA KOJA VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

IZLOŽBA MLADIH UKRAJINSKIH TALENATA U KOTORU IZLOŽBA KOJA VAS NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM

Izložba dječijih radova, mladih ukrajinskih slikara u Crnoj Gori postavljena je u Staklenoj galeriji kotorskog Kulturnog centra i može se pogledati do 23. novembra 2020.g. svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Zidove galerije krasi 50 radova, od 77, koliko ih je bilo prijavljeno na Festivalu ukrajinske umjetnosti. A slikari su uzrasta od 5 do 21 godine

Tatiana Kolesnichenko, predsjednica asocijacije ’’Adrum’’ odlučila je da u žiriju budu umjetnici i ličnosti iz kulturnog života Crne Gore, a među njima i Tatjana Ilčev Miljenović, direktorica JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje jer ih ni jedan rad mladih umjetnika Ukrajine nije ostavio ravnodušnim.

Saradnju sa Asocijacijom za razvoj medjunarodnih odnosa ADRUM kotorski Kulturni centar počeo je prosle godine izložbom savremene ukrajinske umjetnosti pod nazivom “Klasika budućnosti.“

Kako je na obostrano zadovoljstvo ova saradnja bila više nego uspješna odlučili smo da produbimo prijateljstvo kroz realizaciju Dana mladih ukrajinskh talenata u Crnoj Gori.

Cilj ovog projekta je – nagraditi djecu omogućivši im da se predstave na izložbama širom Ukrajine.

Zbog vanrednih okolnosti i pooštrenih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa, svečanog otvaranja izložbe, na žalost nije bilo, pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje slikarstva i umjetnosti uopšte da pogledaju ova divna umjetnicka djela koja će sigurno još dugo putovati po svijetu.

Jer slike govore više hiljadu od riječi, a vjerujte da slike ove talentovane djece prenose poruke bolje od bilo kakvog teksta.

I ostaviće Vas bez teksta…