a

PREDSTAVA IZLOŽENE

PREDSTAVA IZLOŽENE

Predstava “izloŽENE”, u režiji Sandre Vujović a u koprodukciji Nezavisne teatarske scene “Bunt” i Centra za kulturu Tivat, biće izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra  “Nikola Đurković” u petak, 16.decembra 2022.g. u 20h.

Komad nastaje kao rezultat projekta koji je iniciran 2019, po ideji Vujović, a zasniva se na umjetničko-istraživačkom pristupu temi izloženosti žena različitim vidovima nasilja i diskriminacije.

Tekst je nastao iz pera pet žena koje su se okupile oko ove teme prikazujući analizu uzroka i posljedica neravnopravnog odnosa sa kojim se žene suočavaju i danas.

Uz Vujović, na tekstu su radile i Marijana Aracki i Katarina Nikolić iz Beograda, a iz Crne Gore Teodora Kipa i Ana Leković, dok je svoj konačan oblik tekst dobio kada je došao do ruku glumica koje su se poistovijetile sa temom i motivima i nadogradile ga. Glumačku ekipu čine Anđelija Rondović, Smiljana Martinović, Anđela Radović i Marija Radusinović koja je po struci akademska slikarka.

Stručna konsultantkinja i zadužena za scenski govor je glumica Katarina Krek. Muziku za predstavu je komponovao Vesko Lazović, lutke potpisuje Milena Jane, svjetlo Danilo Malović, a producentski tim čine Dubravka Matičić, Vladimir Cvijetić i Kristina Gačević.

Prodaja ulaznica, po cijeni od 5,00 eura /za đake, studente i penzionere 3.00 eura/ biče na blagajni Kulturnog centra dva sata prije početka predstave.