a

ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE

ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE

OD 03.02. – 25.02.2024.g.

Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte održaće se od 3.do 25.februara 2024.g, a planiran je bogat i raznovrstan program.

Svečano otvaranje, uz podizanje karnevalske zastave, biće u subotu u 14h na Prčanju, nakon čega će uslijediti Prčanjski karneval i dječiji maskenbal, u organizaciji NVO „Bope“ i MZ „Prčanj“.

Večernji program nastaviće se na gradskoj rivi koncertom Adija Šoša od 20h, u okviru Kotorskih zimskih svečanosti odnosno Kotor Winter Festa, u saradnji sa Kulturnim centrom.

Karnevalske dane obilježiće i dvije papalade – prčanjska „Pašticada“ u Domu slobode 10.februara od 19h nakon koje je planiran večernji koncert Stele Rado na kotorskoj rivi, i Karnevalska takmičarska njokada u ŠC „Kamelija“, 16.februara od 19 sati.

U saradnji sa ŠC „Kamelija“ 17. februara u 17.30h počeće Dječiji maskenbal , a u večernjim satima u hotelu Hyatt Regency Kotor Bay Resort – Crno bijela reduta.

Veliki maskenbal biće u petak, 23.februara od 21h u P.C. “Vukšić”.

Zimske karnevalske fešte završavaju se u nedelju 25. febuara 2024.g velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala, koncertima lokalnih bendova – Vis Tetra i Toć i koncertom Crvene jabuke na Trgu od oružja.