a

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA EAR PEACE

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA EAR PEACE

Koncert gudačkog kvarteta   EAR PEACE biće održan 30. novembra 2022.g. u Crkvi Svetog Duha, koncertnoj dvorani ŠOSMO “Vida Matjan” u Kotoru.

Na programu su djela Mozarta,  Weberna, Puccinina i Piazzolle.

Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Koncert je u okviru programa proslave Dana opštine Kotor.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, uz podršku kotorske Muzičke škole.

EarPeace kvartet je osnovan 2022. godine u sklopu projekta EArPieCe – Interreg IPA CBC Italy-Albania-Montenegro. Od tada samostalno djeluje. Čine ga crnogorski muzičari Eleonora Vujović- violina, Dušan Obrenović- violina, Sonja Milivojević- viola i Aleksandra Trifunović- kontrabas. Bave se izvođenjem djela klasične muzike komponovanih za standardni gudački kvartet, kao i aranžmana tango, filmske, rock muzike. Do sada su se predstavili publici u više gradova Crne Gore.

Eleonora Vujović rodjena je 1987.godine  u Kragujevcu, gde je završila osnovne studije u klasi prof. Ane Boričić,a 2011 god. upisuje master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Marije Špengler.Tokom studija bila je koncertmajstor akademskog orkestra,clan prvih violina gradskog orkestra Šlezinger u Kragujevcu i kamernog orkestra u Beogradu pod rukovodstvom Isidore Žebeljan. Od 2013 pocinje sa radom na mesto tutti prve violine u Crnogorskom simfonijskom orkestru, Član je Mediteranskog orkestra “Allegro vivo”  i muzickog festivala “Operosa”, Crnogorskog omladinskog orkestra i Crnogorskog kamernog orkestra.

Dušan Obrenović rođen 05.01.1997. godine na Cetinju, Crna Gora. Završio je srednju muzičku školu „Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi profesora Marka Simovića.
Nakon završene srednje muzičke škole juna 2016. godine, položio je prijemni ispit i upisao osnovne akademske studije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Miroslava Pavlovića, prvog koncertmajstora Beogradske filharmonije.
Visoko obrazovanje u trajanju od četiri godine, na studijskom programu Izvođačke umjetnosti – Gudački instrumenti – Violina, završio je septembra 2020. godine, sa prosječnom ocjenom 9.37 i stekao stručni naziv Diplomirani muzički umjetnik – violinista.
Po završetku osnovnih studija upisao je master akademske studije, takođe na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Miroslava Pavlovića.
Visoko obrazovanje drugog stepena – master akademskih studija, na studijskom programu Izvođačke umjetnosti – Gudački instrumenti – Violina, završio je decembra 2021. godine, sa prosječnom ocjenom 9.64 i stekao akademski naziv Master muzički umjetnik – violinista.
Doktorske akademske studije upisuje u januaru 2022. godine, na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Mihala Budinskog.
Učestvovao je na takmičenjima kao što su „Pjetër Gaci” u Skadru, Festival gudača „Zlatne stepenice” u Valjevu, zatim XL, XLI, XLII i XLIII Muzičkom festivalu mladih Crne Gore u Herceg Novom i Podgorici gdje je osvajao prve i druge nagrade.
U periodu od 2013. do 2016. godine, a takođe i 2022. godine, polaznik je Ljetnjeg kampa za kamernu muziku i orkestar, na čelu sa dirigentima kao što su Elisabeth Attl, Tho Posth, Jean-Michel Despin, kao i na čelu sa maestrom Sretenom Krstićem.
Pohađao je seminare kod istaknutih umjetnika kao što su: Stefan Milenković, Sreten Krstić, Vili Ferdinandi, Vujadin Krivokapić, Benjamin Ziervogel, Sàndor Galgoczi, Dmitrii Prokofiev i dr.
Tokom studija je učestvovao na NOMUS i SOMUS festivalima (Srbija). Imao je priliku da sarađuje sa svjetski priznatim umjetnicima kao što su Stefan Milenković, Sreten Krstić, Pacho Flores, Kemal Gekić, Irena Josifoska, Diana Adamyan, Dmitrii Prokofiev i dr. Kao član klavirskog trija „Iskra”, koji još čine njegova koleginica Miljana Nikolić (klavir) i Teodora Uskoković (violončelo), premijerno je nastupio u okviru KotorArt festivala u avgustu 2022. godine.
Nastupao je kao član festrivalskog orkestra KotorArta, Crnogorskog orkestra mladih, WBYO orkestra, a honorarno sarađuje i sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

Sonja Milivojević, osnovno i srednje muzičko obrazovanje pohađa u Kotoru u klasi prof. Mileve Krivokapić, a završava u Nišu u klasi prof. Ivane Jović. Fakultet, osnovne i master studije takođe u Nišu u klasi prof. Jovana Bogosavljevića i prof. Igora Aleksića. Tokom školovanja ostvaruje zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Bila je jedan od najboljih 1000 studenata osnovnih akademskih studija i jedna od 500 najboljih studenata master akademskih studija u Republici Srbiji i stipendista Vlade Srbije (Ministarstva olmadine i sporta) ,odnosno fonda “Dositeja”. Kao član kamernih ansambala nastupala je u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Rusiji, Portugalu, Grčkoj. Od 2018. godine je stalni član Crnogorskog simfonijskog orkestra. Od 2019. godine aktivno svira i violu. Od 2022. godine student je osnovnih studija na Fakultetu Primjenjenih Nauka, na smeru Primenjena psihologija.

Aleksandra Trifunović (1996) kontrabas počinje da svira sa petnaest godina i završava srednju školu u klasi profesora Veljka Belevića u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Osnovne i master studije završava na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi profesora Ljubinka Lazića.
Polaznik je mnogih festivala Bass Fest+ 2017 (Banska Bystrica, Slovačka), Bass Fest 2019, 2021 (Cetinje, Podgorica, Crna Gora), Bass Fest 2019 (Sofia, Bugarska), Bemus 2021 (Beograd, Srbija) . Učesnik je republičkih i medjunarodnih takmičenja kao sto su Festival mladih Crne Gore, Medjunarodno takmičenje gudača u Nišu, Medjunarodno takmičenje gudača „Stringfest“ (Sremska Mitrovica), Međunarodno takmičenje Davorin Jenko. Dobitnik je nagrada kako solo, tako i u disciplini kamerne muzika. Održala je resitale u Beogradu, Staroj Pazovi,  Nišu, Cetinju.
Pohađa masterklaseve kod eminentnih profesora kao što su: Petru Iuga, Miloslav Jelinek, Roman Patkolo Petia Bagovska. Sarađuje sa Kamernim ansamblom „13 gudača“, Kamernim orkestrom „Amorozo“, Western Balkans Youth orkestrom, Crnogorskim orkestrom mladih, Beogradskom filharmonijom, Crnogorskim simfonijskim orkestrom.
Trenutno je zaposlena kao nastavnik kontrabasa u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici.