a

“Bokeljska noć” 21. avgusta 2021.g od 21h

“Bokeljska noć” 21. avgusta 2021.g od 21h

Dokumentarni film o “Bokeljskoj noći” rađen u produkciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor a u režiji Dušana Vulekovića biće prikazan u subotu 21. avgusta 2021.g. od 21h na PRVOM PROGRAMU DRŽAVNE TELEVIZIJE (TVCG), TELEVIZIJI BUDVA I TELEVIZIJI HERCEG NOVI, kao i na youtube kanalu kotorskog Kulturnog centra.

Na žalost, zbog epidemiološke situacije, najveću feštu u Boki nije moguće održati u akvatoriju kotorskog zaliva, pa smo odlučili da, ne prekidajući viševjekovnu tradiciju, Bokeljsku noć preselimo u domove građana širom Crne Gore putem malih ekrana, online platfome i društvenih mreža.

Pored svih mjera koje imaju za cilj smanjenje rizika od eventualnog širenja SARS-CoV-2 virusa (korona virus), manifestacije sa većim brojem učesnika i u prisustvu publike predstavljaju veliki epidemiološki rizik. S toga je bilo nemoguće organizovati ovu feštu uz poštovanje važećih preporuka za masovne skupove. Zbog korona virusa brojni festivali i kulturne manifestacije su otkazani ili pomjereni u online sferu.

Kako tradiciju ne valja prekidati, onda smo odlučili da pronađemo put do ljubitelja fešti, pa smo Bokeljsku noć ove godine preselili na internet – u dnevne sobe publike.

Ono što je ostalo isto kao i ranijih godina je da će se “Bokeljska noć” održati pretposlijednje subote u avgustu sa početkom u 21 sat.

Pored Kulturnog centra, kao producenta filma i režisera Dušana Vulekovića, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj – Opština Kotor.